Suojalasit / maskit

Pelissä saa käyttää ainoastaan yleisesti hyväksyttyjä maskeja tai suojalaseja. Maski tai suojalasit on pidettävä aina päässä pelin ollessa käynnissä.

Pääsääntöisesti sankalasit ovat kielletty alle 18-vuotiailta. Alle 18-vuotiaiden tulee käyttää hihnalla varustettuja suojaimia (Tähän kategoriaan kuuluvat myös sankalasit, joissa on hihnavarmistus. Lasien tulee myös suojata sivuilta.). Hammas-suojien käyttö on myös suositeltua

Epäilyttävät suojaimet testataan jo pelaajan oman turvallisuuden vuoksi ennen pelin alkua yleiseltä ampumaetäisyydeltä tehokkaalla airsoft-aseella. Mikäli suojain rikkoontuu testissä ei pelinjärjestäjä sitä korvaa.

Epäilyttäviä suojaimia ovat esimerkiksi:

Viritysrajat

Sarjatuliaseet 1.6J n.114 m/s 0,25g kuulalla
Tulitukiaseet 1.7J n.117 m/s 0,25g kuulalla
Tarkkuuskiväärit (puoliautomaattiset) 2.25J n.122 m/s 0,30g kuulalla 
Tarkkuuskiväärit (käsiviritteiset) 3J n.120 m/s 0,43g kuulalla

Omistaessasi tehokkaan airsoft-aseen on sinulla oltava vara-ase lähitilanteiden/kylätaisteluiden varalle.

Piittaamattomuudesta muita pelaajia/pelialuetta/organisaatiota kohtaan joko ampumalla, turvallisuutta muuten vaarantamalla tai muuten häiritsemällä pelin kulkua, tullaan ao. henkilö poistamaan pelialueelta. (Elävän elämän esimerkki: Hurjaa sarjatulta päin näköä <2m matkalta kyläalueella)

Pelissä on biokuula-suositus

Tunnistaminen

Tunnistautuminen tapahtuu hihanauhan perusteella.

Jokainen pelaaja tuo oman osapuolensa värisen hihanauhan peliin mukaan.

Mikäli et omista hihanauhoja, on niitä mahdollista ostaa pelipaikalta hintaan 5€/nauha.

Miinat ja pyroefektit

Oletuksena pyroefektien käyttö on kiellettyä myös täysi-ikäisten kohdalla. Tiedoitamme mahdollisista muutoksista ennen peliä.

Aserajoitukset

Pyrotekniset heitteet Tiedoitetaan myöhemmin
Heitto-aseet (esim. lumipallot...) Kielletty
Kaasukranaatit (esim. tornado) Sallittu
Claymoret/ tm. miinat Sallittu
Kumikärkiset kaasukranaatit Kielletty

Osumat pelissä

Eliminoitumisen jälkeen on suositeltavaa asettaa huivi(raatorätti) (huivin on oltava tarpeeksi iso ja kirkkaan värinen) näkyvälle paikalle varusteisiin, kuten esimerkiksi hattuun, ja siirtyä omalle uudelleensyntymispaikalleen.

Ajoneuvot kentällä

Uudelleensyntyminen

Ottaessasi osuman pelissä mene omalle uudelleensyntymispaikalle ja odota siellä uudelleensyntymistä. Uudelleensyntyminen tapahtuu aina 15min välein (:15, :30, :45, :00)

Radiot

Pelissä käytössä pelaajien omia PMR446-radioita, joten oman radion tuominen on suositeltavaa. Radiokanavat jaetaan seuraavasti:

PMR-taajuudet: http://en.wikipedia.org/wiki/PMR446

Muiden kuin omien radiokanavien kuuntelu ja häirintä on kiellettyä.

Hätätapaus / onnettomuus

Mikäli pelin aikana tapahtuu onnettomuus olet velvoitettu ilmoittamaan siitä välittömästi pelinjohdolle. Tapahtumassa jaetaan ns. esite, jossa on pelinjohdon puhelinnumero ja paikan osoite. Ohjeistamme ennen pelin alkua miten toimia onnettomuudessa.